Min (næsten) hjemmefødsel del 2

Læs første del af Min (næsten) hjemmefødsel lige her

Ret hurtigt kom veerne så småt, og der gik ikke særlig lang tid før de gjorde ret av!
Kl02 synes jeg de gør ret så ondt og beder Lasse hente jordemoder så jeg kan undersøges. Jeg er 1,5-2cm cm åben – WTF! Jeg synes altså de veer gør ret så ondt og hvis de skal gøre meget mere ondt så føler jeg at jeg måske vil komme i problemer… men det er jo ikke andet end at vente…

Veerne tager til og kommer flere og flere. Veerne er også sådan en “ve-med-bonus-ve” hvor veen kommer, når sit max, aftager ca 50% og så kommer det en til lige bag efter. Sådan “to-for-ens-pris”-ve. Det er strengt! Jeg klare den ved at Lasse massere mig på lænden, også da jeg skulle på toilettet hvor jeg fik endnu flere veer. At komme fra liggende og op og røre sig lidt gav lige lidt ekstra til veerne. Av!
Kl04 er det strengt med veerne og beder igen om jordemoderen (hun har sovet i rummet ved siden af hele vejen igennem).
Hun undersøger mig igen, mærker en ve. Jeg er 5cm åben. Jeg meddeler at jeg føler at jeg er ved at få presseveer. “Vil du gerne i karet” når hun lige at spørge mens hun tænder for vandet. Ja, tak! Der er fuld gas på vandhanen og vandet stiger lige så stille. Jeg har presseveer og alle vejrtræknings- og afslapningsteknikker ryger ud af vinduet. Jeg gisper som en gal og klemmer Lasses hånd. Da der er nok i til at numsen er dækket, bliver jeg, mellem to veer, støttet hen i karet. Ah en forløsning! Verdens bedste sted at være med veer! Det var ren lykke og den bedste fødsel. Jeg vil ihvertfald anbefale det for alle som kan nå at komme i vand. Det reddede mig!

Jeg får beskeden: “Du må gerne presse med hvis du føler at det er det kroppen vil”. Så der blev presset! Efter nogle pres kan jeg mærke en lille tot dernede. Hun er på vej sådan for alvor! Et pres og jeg bliver stoppet da hovedet er halvt ude. Det er den mest ubehagelige følelse at hovedet kun er halvt ude, jeg gisper som en gal for det er virkelig ikke særlig rart. Næste ve og hovedet kommer ud og på er pres mere kommer kroppen også. Far tager imod med assistance fra jordemoderen og det er helt perfekt!
Den fineste lille pige kl 04.43 18.08.18. Lidt tid efter kommer moderkagen også ud i karet.

Jeg kommer jeg op af karet, bliver undersøgt af jordemoder og får lidt tøj på. Vi putter alle tre og nyder det bare. Vi sover lidt og har det dejligt. Jeg får et bad, får tisset og kommer i noget rigtigt tøj. Kl 09 er vi alle klar til at komme hjem, både fysisk og mentalt.

Det var den fedeste fødsel, med den bedste jordemoder. Vi følte os trygge, følte os set og er simpelthen så glade for at vi valgte Storkereden som fødested. At det så også blev den jordemoder jeg havde set mest, gjorde også at jeg følte at jeg kendte hende og at hun kendte mig.
Senere på dagen talte jeg igen med jordemoderen for at tale om hvordan det fik efter vi var kommet hjem. På 3. Dagen fik vi hjemmebesøg af jordemoderen hvor vi talte om amning, fik taget PKU-blodprøve og talt om fødslen igennem. Hvis der senere var noget kunne vi bare ringe til dem. Så var de altid klar med gode råd. Vi vidste at de var der for os, ligemeget hvad.

Det var hele vejen igennem en god oplevelse fra vi startede vores forløb hos Storkereden til efter fødslen. Det er noget jeg vil anbefale til alle som har muligheden for det!

Skriv et svar