Min (næsten) hjemmefødsel del 1

Efter Livs gode fødsel for 4 år siden, besluttede vi at fødslen denne gang skulle på den private fødeklinik, Storkereden. Når man føder på fødeklinik betegnes fødslen som hjemmefødsel, blandt andet fordi man ikke kan få medicinsk smertelindring – kun naturlig smertelindring.

Den var varmeste sommer i lange tider, og jeg er højgravid midt i august. Vi er kommet hjem fra en uge på Kreta i juli for at fejre mine svigerforældrenes 60års fødselsdage og hverdagen er ved at være gået i gang igen med børnehave og Lasse som er begyndt på arbejde. Jeg bærer mit andet barn. Første gang var en god fødsel og jeg gik kun få dage over tid, men havde veer i over 24 timer, som den typiske førstegangsfødende. Forhåbentlig en lidt hurtigere fødsel denne gang, håber jeg – men heller ikke alt for hurtig.

Fredag d. 17. August har jeg termin. Jeg starter dagen med at aflevere Liv i børnehave og så går jeg en god lang tur i godt tempo over hver en bakke jeg kan finde. Det giver god energi og måske et hint til baby inde i maven at det snart er lukketid derinde. Jeg ordner lidt i huset, rydder op, hvad jeg lige har overskud til, ser lidt af mine serier på Netflix og slapper af. Når det er termin skal der slappes af!
Kl 14 henter jeg Liv i børnehaven klar til at holde weekend med intet på programmet. Jeg tænker at det nok bliver efter weekenden at vi kan forvente at møde lillesøster, så passer det med at jeg går det samme over terminen som sidst.

Kl.14.40 har jeg lige sat Liv på toilettet. Hun skulle lave nummer 2. Jeg vil sætte mig i sofaen, imens hun læser Pixi-bøger på badeværelset, men lige da jeg rammer sofaen fór jeg op… hvad var det? Har jeg lige tisset i bukserne?! Synes da ikke jeg pleje at sjatpisse, eller at jeg skulle tisse, men nu var jeg jo også ret gravid. Var det lige mit vand som sivede ud i trusserne? På med et hygiejnebind! Så snart Liv var færdig på toilettet fik jeg tisset (for så var den usikkerhed af vejen). Efter ret kort tid var bindet gennemblødt. Jeg skiftede og igen blev det gennemblødt på under 30min. Okay – mit vand var gået! WTF!
Troede ikke jeg skulle være en del af de kun 10% af gravide som skulle opleve vandafgang før veer. Jeg har ikke haft skyggen af veer.
Jeg ringer til mig jordemoder på Storkereden, og det er den jordemoder jeg har set til flest konsultationer, som har vagt, skønt! Vi taler lidt frem og tilbage og beslutter at vi ser tiden lidt an om veerne ikke kommer af sig selv om et par timer, ellers skal jeg ringe igen kl 20 hvis der ikke er veer.
Babyen skal være ude om 18 timer pga. Risikoen for infektion, ellers bliver jeg overflyttet til hospitalet, og det vil jeg gerne undgå så vidt muligt.
15.30 Lasse kommer hjem fra arbejde og jeg overlevere nyheden. Jeg ville ikke gøre det inden nu der alligevel ikke var veer, og så stresse ham unødigt. Nu skal vi snart være klar til lillesøster.
Så slapper vi af, jeg får sovet lidt, Liv bliver hentet af mormor, vi laver lidt rebozo og vi får aftensmad. Men ingen veer er at mærke – overhovedet…
Kl. 20 ringer vi igen til jordemoder med meddelelsen: ingen veer!
Vi aftaler at mødes inde på klinikken kl 21. Vi ankommer til Storkereden uden veer. På grund af min vandafgang skal baby være ude inden 18 timer dvs. Senest kl 8.30 næste morgen. Det giver lidt et pres nu jeg have en meget lang latent periode ved Livs fødsel. Jordemoderen undersøger mig og vil gerne lave en hindeløsning. Først mærker hun og “irriterer” lidt. Jooo tak, der blev irriterer. “Hovedet står ret højt siger hun”. No shit?! Det føles som om hun er ved at finde min navle indefra. Av det gør ret ondt. Da hun er færdig med at rode rundt skal selve hindeløsningen laves. Hun tager en dims ud af skabet. “Ja, det ligner lidt en hæklenål” siger hun. Min tanke er “øøøhh, det der ér en hæklenål”. Jeg tænkte på dengang hvor aborter skete med strikkepinde. Åbenbart et håndarbejds-redskaber noget som stadig bruger ved fødsler. Men den skulle så derop….shit! Heldigvis gjorde det slet ikke ondt og tog kun et øjeblik. Så var det på med kæmpebind (læs voksenble bare uden tape i siderne) og kæmpetrussen så resten af vandet kunne komme deri. Så lavede hun også ca 15 min rebozo for at hjælpe det lille hoved længere ned i mit bækken. Kl. 22 Så lagde vi os alle til at sove og ventede på veer.

Læs næste del af min (næsten) hjemmefødsel på tirsdag!

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar